Старешина сремскокарловачке Саборне цркве, протојереј Јован Милановић,

Рођен је 6. маја 1983. године, у Руми. Основну школу завршио је у Шашинцима, Богословију Светог Арсенија у Сремским Карловцима, а Православни богословски факултет у Београду. Магистрирао је на Католичком институту и Православном богословском институту Светог Сергија у Паризу, где је и докторанд, на тему: „Појам енергије у делима три богослова 14. века: Светог Григорија Паламе, Григорија Акиндина и Светог Николе Кавасиле“.

У чин ђакона рукоположио га је Епископ сремски Господин Василије, на празник Ваведења Пресвете Богородице 2008, у Горњој цркви у Сремским Карловцима. Служио је као епархијски ђакон, при катедралном храму Светог Саве у Паризу, од 2008. до 2011. године. Од Епископа сремског Господина Василија примио је и презвитерски чин, у манастиру Велика Ремета, 7. јула 2011. године. Постављен је за пароха храма Ваведења Пресвете Богородице и професора Богословије Светог Арсенија у Сремским Карловцима, 2011. године. Старешина Катедралног храма постао је 2015. године, када је произведен за протојереја. Предаје Историју хришћанске Цркве, Патрологију и Грчки језик. Аутор је више научних радова који се баве позном историјом Византије и патрологијом. Говори енглески, француски, руски и грчки језик. Ожењен је Данијелом, рођеном Васић, са којом има кћери Василију и Симеону и сина Григорија.


На Владичанском двору у Сремским Карловцима, епархијски протођакон је Слободан Вујасиновић. Рођен је 28. јуна 1982, од родитеља Стевана и Јованке Вујасиновић, у Книну, где је завршио седам разреда основне школе. Након што је избегао у Нову Пазову, 1995. године, завршио је осми разред, а затим Средњу и Вишу саобраћајну школу у Земуну. При храмовима Свете Тројице и Свете Петке у Новој Пазови служио је као црквењак и појац, и био је активан члан новопазовачког хора „Свети Николај Српски“. По благослову Епископа сремског Господина Василија, матурирао је на Богословији „Светог Арсенија“ у Сремским Карловцима и уписао се на Православни богословски факултет у Фочи.

У чин ђакона рукоположио га је Епископ сремски Господин Василије, на Свету Петку (27. октобра) 2009, у Бољевцима. Од 1. новембра 2009. године, служио је као парохијски ђакон при Саборном храму у Сремској Митровици, а соло певање је учио у Музичкој школи и био члан хора „Свети Сава“. За службеника Епархијског управног одбора постављен је 1. децембра 2010. године. Дужност управника Ризнице Српске Православне Цркве у Сремским Карловцима обављао је 2011. и 2012. године. Данас службује и као секретар Црквеног суда Српске православне Епархије сремске. Ожењен је Милицом, рођеном Радиша, са којом има три сина и кћерку, Божидара, Гаврила, Арсенија и Јелисавету.

Ђакон Станко Лакетић,

Рођен је у Сремској Митровици 10. јануара 1990. године.

Одрастао је у породичном дому у селу Бешенову, где је завршио прва четири разреда основне школе, да би више разреде завршио у ОШ „Јован Поповић“ у Сремској Митровици.

Српску Православну Богословију Светога Арсенија Сремца у Сремским Карловцима уписао је 2004, а завршио 2008. године. Исте године уписао је Православни богословски факултет Универзитета у Београду, где је дипломирао у марту 2013. године. Паралелно са факултетом завршио је и нижу Музичку школу „Станислав Бинички“ у Београду, смер соло-певање.

По завршетку основних студија уписао је мастер студије на Православном богословском институту у Шамбезију (Швајцарска), где је провео три семестра. Тренутно ради на изради мастер рада.

На место професора-приправника у Српској Православној Богословији Светог Арсенија у Сремским Карловцима постављен је 1. септембра 2015. године.

У брак са Оливером рођ. Билић ступио је 2. октобра 2016. године.

У свештени чин ђакона рукоположен је на празник Светог Арсенија Сремца, 10. новембра 2016. године, и постављен је за парохијског ђакона при Саборном храму Светог оца Николаја у Сремским Карловцима.